יועץ השקעות: איך מנהל תיקי השקעות מוצא מניות מנצחות?

שאלת מיליון הדולר שמעניינת כל משקיע עצמאי היא: "איך לבחור את המניות הנכונות שיאפשרו להם להרוויח בגדול?"

גם אתם תוהים איך יועצי השקעות פרטיים מצליחים "לקרוא" את השוק, להבין לאן הרוח נושבת ולהיכנס למניות החמות והשוות ביותר בתזמון מושלם? במאמר הזה אנחנו ננסה לספק לכם את התשובות.

אין ספק שמסחר בשוק ההון זה ממש לא משחק ילדים, וכל החלומות על רווחי ענק שיסדרו אתכם לכל החיים יכולים להתנפץ ולהתחלף בהפסדים כואבים.

הייתי מאוד שמח לספר לכם על יועצי השקעות מושלמים שאף פעם לא עושים טעויות ותמיד מרוויחים, אבל פשוט אין חיה כזאת במציאות – אל תצפו שכל השקעה שלכם תהיה מנצחת ולפעמים תצטרכו להתמודד גם עם הפסדים.

אין מה לעשות, אלה כללי המשחק ותצטרכו לקבל אותם.

כל החוכמה היא לא רק להתגאות בניצחונות שלכם, אלא גם לנתח כל הפסד ולראות בו הזדמנות ללמוד ולהשתפר, וגם מנהל השקעות מצליח מרוויח רק ב-60% מהעסקאות שהוא עושה.

תאמינו לי שמדובר באחוזי הצלחה לגמרי לא רעים וכדי להצליח במסחר בבורסה ולשמור על רווחים, תצטרכו להיות צודקים רוב הפעמים ולטעות לעתים רחוקות יותר.

משקיע מצליח לא זורק ניחושים פרועים, מגשש באפלה ושולף מהמותן, אלא מתנהל על פי תוכנית מסודרת שעוזרת לו לקבל החלטה שקולה ומושכלת ולצמצם עד כמה שניתן את הסיכונים בכל עסקה.

הוא צריך ללמוד את התחום לעומק ולפתח את הכישורים והחושים המתאימים כדי לזהות את המגמות והטרנדים בשוק ולדעת מתי עדיף "לשבת על הגדר" ולא לקחת החלטות פזיזות ומתי מגיע הרגע הנכון להיכנס או לצאת ממניה מסוימת ולממש רווחים.

אבל איך יועצי השקעות יודעים איזו מניה לבחור? איך מזהים את המניה "הנכונה" שצריך ללכת עליה? זה לא שהם יושבים עם רשימה של כל החברות שנסחרות במדדים המובילים כמו S&P500 או דאו ג’ונס, עוצמים את העיניים ותוקעים את האצבע על מניה אקראית ומתפללים שזה יעבוד.

יועצי השקעות מקצועיים בדרך ככל עובדים עבור בית השקעות גדול שמעוניין להרוויח ולהגדיל את ההון של הלקוחות שלו, לכן, הם לא יכולים להרשות לעצמם לפשל ולעשות בחירות גרועות כל הזמן, אחרתם הם יצטרכו לחפש מהר מאוד עבודה חדשה.

אז בואו נצא לדרך ונלמד איך מנהלי השקעות מיומנים בוחרים את המניות הנכונות ויודעים לזהות את העסקאות הטובות והמשתלמות ביותר, ואולי גם אתם תוכלו ללמוד משהו מהמקצוענים ולנצל את הידע המועיל והשימושי הזה לטובתכם.

יועץ השקעות: ידע זה כוח

בקלאסיקה הקולנועית: "וול סטריט" שיצא בשנת 1985, השחקן מייקל דאגלס מגלם את הטייקון חסר המעצורים מוול סטריט: "גורדון גקו".

באחת מהסצנות המפורסמות ביותר של הסרט גקו חולק באסטרטגיית ההשקעות שלו עם יועץ ההשקעות הצעיר והשאפתן באד פוקס שמגולם על ידי צ’רלי שין, בסצינה גקו מסביר שכלי הניתוח העוצמתי והיעיל ביותר בשוק ההון זה מידע.

העצה הזאת עדיין נכונה גם עכשיו. חשוב שתפנימו את כלל הברזל הבא: מידע הוא גורם מפתח ביצירת אסטרטגיית השקעה.

יועץ השקעות חייב להיות עם היד על הדופק ולהתעדכן כל הזמן בכל מה שמתרחש בשוק ההון: הם מסתמכים על זרם רציף ובלתי פוסק של חדשות, סקירות וניתוחים שמאפשר להם להעריך את הכיוון של המניה ולצפות את הביצועים שלה בעתיד.

המידע הזה מאפשר ליועץ השקעות לקבוע האם מדובר במניה "חמה" שהשווי שלה יזנק או ב-"כלב", הכינוי המזלזל שנותן גקו לחברות מפסידות ומקרטעות.

כמובן שלא מעט דברים השתנו מאז שנת 1985 שבה התרחשה עלילת הסרט, וכיום הטכנולוגיה המתקדמת של האינטרנט גרמה למהפכה בשוק ההון ושינתה את הדרך שבה מנהלי השקעות אוספים ומנתחים מידע.

כיום, יועצי השקעות נהנים מגישה פשוטה ונוחה במיוחד למגוון רחב של מקורות מידע אמינים ואיכותיים בלחיצת עכבר אחת.

ערוצי טלוויזיה פיננסיים כמו בלומברג מספקים ליועצי ההשקעות מידע שוטף ומפורט על כל מה שמתרחש בשוק ההון ומאפשרים לעקוב אחר השינויים בשערי המדדים המובילים.

בנוסף, מנהלי תיקי השקעות יכולים להירשם לשירותי מידע, מחקר וניתוח מיוחדים המקושרים לפלטפורמות המסחר שהם משתמשים בהן, מה שמאפשר להם לקבל את כל המידע, הנתונים, הפרשנויות והכתבות על המניות שמעניינות אותם.

כלים מתקדמים ומתוחכמים כמו סורק מניות אוטומטי שמאפשר לאתר מניות רלוונטיות על פי קריטריונים ואפשרויות סינון הופך את החיים של מנהל ההשקעות להרבה יותר נוחים ופשוטים.

מנהל ההשקעות יכול לעקוב אחר התנודות בשווי של המניה "שעלתה על הרדאר" שלו ומשכה את תשומת ליבו במינימום זמן ומאמץ.

המידע והנתונים האלה מספקים ליועץ ההשקעות תובנות חשובות בנוגע לכל מגמה או אירוע חשוב שיכולים להשפיע על השווי של המניה.

למרות שעברו 35 שנים לאחר יציאתו של שובר הקופות "וול סטריט" למסכים, עצת הזהב של גורדון גקו נכונה לגמרי גם כיום: מידע זה הכלי היעיל והעוצמתי ביותר באיתור מניה מבטיחה או השקעה משתלמת.

תזכרו שידע זה כוח, ואם תשכילו לנצל אותו לטובתכם וליישם אותו בצורה נכונה, סיכויי ההצלחה שלכם במסחר בבורסה יגדלו בצורה משמעותית.

להשקיע במניות גדולות שזינקו או צנחו בעבר

גרפים של מניות גדולים שזינקו או צנחו בעבר

מדד S&P500 מאגד בתוכו את 500 החברות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בבורסה האמריקאית: מדובר בחברות המצליחות והרווחיות ביותר בעולם שהפכו לחלום הרטוב של כל משקיע.

מאז שהמדד המכובד והיוקרתי הזה הגיע לנקודת השפל שלו בשנת 2008 והשער שלו עמד על 666 נקודות בלבד, הוא זינק בצורה מרשימה ולא מפסיק לשבור שיאים, ולא מזמן השער שלו עבר רף היסטורי של 3,000 נקודות.

מדובר ב"שוק השורי" הארוך והמרשים ביותר בהיסטוריה: הכלכלה האמריקאית הצליחה להתאושש מאחד מהמשברים הקשים והחמורים ביותר בתולדותיה ויועצי השקעות ממשיכים לגרוף רווחים עבור הלקוחות שלהם.

כשתעברו על החדשות הפיננסיות, תמיד תיתקלו בכמה מניות מובילות שמסרבות לרדת מהכותרות: כל המומחים והאנליסטים לא מפסיקים לדבר עליהן והביצועים שלהן כל הזמן נבחנים תחת זכוכית מגדלת.

לא תתקשו למצוא שפע של תחזיות, פרשנויות וסקירות על חברות הענק האלה שנמצאות במוקד תשומת הלב הציבורית.

חברות כמו פייסבוק, אפל, גוגל ונטפליקס מושכות את מירב העניין של המשקיעים וכל תנודה קלה בשווי המניות שלהן זוכה לסיקור נרחב.

במקום להמר על חברה אלמונית ולא מוכרת שיכולה לפרוץ בעתיד, יועצי השקעות רבים מעדיפים לשים את הכסף של הלקוחות שלהם במניות של חברות ענק שנסחרות במדד S&P500.

בגלל שכל פיסת מידע עליהן מגיעה באופן מיידי לציבור, הרבה יותר קל לזהות את המגמה של המניה ולחזות מראש האם היא עומדת לזנק או ליפול.

זה יכול להיות הימור טוב ובטוח יותר מללכת על "חתול בשק" שמעט מאוד ידוע עליו ובכלל לא ברור איך המניה שלו תתנהג, כי אחרי הכל, עדיף ללכת על חברה ותיקה יותר שכבר הניבה תשואה יפה למשקיעים שלה.

ועוד לא הגענו לחלק הכי מעניין: אנשים רבים לא מודעים לכך שיועצי השקעות ומשקיעים יכולים להרוויח גם באמצעות ירידה בשווי של המניה.

כן, כן, קראתם נכון.

קניית מניה בציפייה שהשווי שלה יעלה בעתיד ותוכלו למכור אותה ברווח נקראת: "פוזיציית לונג". לעומת זאת, השקעה במניה במטרה להרוויח מירידה בשווי שלה נקראת: "פוזיציית שורט" (מכירה בחסר).

לדוגמה, בעיות הייצור והניהול בחברת טסלה שעלו לאחרונה לכותרות גרמו ליועצי השקעות ולסוחרים עצמאיים רבים להמר נגד החברה ולנסות להרוויח מהירידה הצפויה בשווי המניה שלה בגלל החדשות הרעות והדיווחים השליליים האלה.

הזיהוי של המניות "החמות" האלה שכל המשקיעים לא מפסיקים לדבר עליהן יעזרו ליועץ ההשקעות לבנות "רשימת מעקב" של חברות שכדאי לשים אליהן לב ולקנות או למכור את המניות שלהן.

ניהול תיקי השקעות: ניתוח פונדמנטלי

כלים שונים של ניתוח פונדומנטלי מונחים על השולחן

כבר דיברנו על כך שהחלטות ההשקעה של מנהלי השקעות מקצועיים מתבססות על ניתוח מידע ונתונים, אבל מעבר לזיהוי מגמות רגעיות וחולפות בביצועים של המניה וניתוח התנודות בשווי שלה, מנהלי השקעות רבים הולכים צעד אחד קדימה ומקדישים זמן רב למחקר וניתוח מעמיק של הביצועים הפיננסיים של החברה והמצב הכלכלי שלה לפני שהם נכנסים למניה שלה.

הם "חופרים" במשך שעות על גבי שעות בדו"חות, בתצהירים ובתשקיפים של החברה וקוראים היטב כל דו"ח רבעוני שלה כדי להבין את היציבות הכלכלית ופוטנציאל הצמיחה של החברה.

האסטרטגיה הזאת נקראת ניתוח פונדמנטלי – מדובר בשיטה יעילה להערכת מידת הרווחיות והכדאיות של השקעות שונות.

בואו ננסה להמחיש ולהדגים איך הגישה הזאת בדיוק עובדת: נניח שחברת ביוטק מבטיחה עומדת להוציא תרופה חדשה לשוק.

אם התרופה החדשה עומדת בכל התקנות הנדרשות וקרובה לקבל אישור ממנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), זאת יכולה להיות סיבה מצוינת להיכנס למניה של החברה ולהשקיע בה לטווח הארוך.

לעומת זאת, אם חברה מסוימת אינה עמדה ביעדי המכירות שלה או הוציאה דו"ח עם ביצועים מאכזבים, זה יכול להיות רעיון טוב לעשות שורט (מכירה בחסר) על מניות החברה.

אסכולת הניתוח הפונדמנטלי מתמקדת בלימוד וניתוח דו"חות הרווח וההפסד, ההכנסות והדיבידנדים של חברה מסוימת במטרה להבין האם מדובר בהשקעה שמחזיקה מים או שעדיף לחפש אפשרות טובה ואטרקטיבית יותר.

מסחר בתדירות גבוהה ומסחר אלגוריתמי

רובוט מסחר של אלגו טריידינג בדמות אנושית

לאחר המהפכה הדיגיטלית בשוק ההון שהתרחשה בשנות האלפיים והמעבר למערכות מסחר ממוחשבות, מסחר בתדירות גבוהה החל לצבור תאוצה והפך לאחת משיטות המסחר הנפוצות והפופולריות ביותר – מדובר במסחר אוטומטי שמתבסס על אלגוריתמים מורכבים במקום ניתוח פונדמנטלי.

“Quants” הוא המונח המתאר את גאוני המתמטיקה שפיתחו את האלגוריתמים המתקדמים האלה שמצליחים לזהות ולנצל הזדמנויות השקעה משתלמות ורווחיות תוך שברירי שניות.

המערכות הממוחשבות האלה שמבצעות את המסחר ללא כל התערבות אנושית אינן מסתמכות על אסטרטגיה אחידה וקבועה והשיקול היחידי שמנחה אותן זה מקסום רווחים.

"מכונות הכסף" האלה מצליחות לבצע מספר עצום של עסקאות מסחר תוך כמה מילי שניות.

מסחר אלגוריתמי אמור להגדיל את נפח המסחר ולהגביר את הנזילות בשוק, מה שיקל על סוחרים לצאת ולהיכנס ממניות בכל רגע נתון, אבל, יועצי השקעות ומשקיעים מסוימים טוענים ששיטת המסחר הזאת עושה בדיוק את ההפך: היא מפחיתה את הנזילות בשוק דווקא כשהסוחרים זקוקים לה יותר מתמיד.

המערכות הממוחשבות במסחר בתדירות גבוהה נוטות להתמקד בשווקים העמוסים והצפופים ביותר שמציעים את מירב המניות הזמינות: הן מספקות מענה לכמות עצומה של סוחרים יומיים שלהוטים לסגור את העסקאות שלהם ולגרוף רווחים מיידיים.

מסחר בתדירות גבוהה מאפשר לעושי השוק להשלים מספר רב של פקודות קנייה ומכירה תוך כמה שברירי שנייה, והרווחים הקטנים בכל עסקה מצטברים לסכומים אסטרונומיים של מיליארדי דולרים מדי שנה.

יועץ השקעות: גרפים וטבלאות

גרף מניות תלת מימדי שמראה את מחירי המניה לאורך זמן

גרפים מאפשרים למנהל ההשקעות לעקוב אחר ביצועי העבר של המניה בדרך הפשוטה והנוחה ביותר: הם יכולים לראות את הנתונים ההיסטוריים של שווי המניה ולהשתמש במידע הזה כדי לחזות את ההתנהגות שלה בעתיד.

גרף "נרות יפניים" הוא הכלי הנפוץ ביותר לניתוח טכני של תנועות המחיר של מניות שונות. לפעמים לוקח כמה שנים כדי ללמוד איך לקרוא ולנתח בצורה נכונה את הגרפים האלה ולהסיק מהם מסקנות ותובנות לעתיד.

ניתן לשנות את פרק הזמן שבו מוצגים הנתונים, מה שמאפשר ליועץ ההשקעות לבחון את דפוס ההתנהגות של שווי המניה בתקופת זמן מסוימת.

סוחרים יומיים ויועצי השקעות שמסתמכים על שיטת סקאלפינג בוחנים את התנודות בשער המניה בפרק זמן קצר במיוחד שנע בין 10 שניות לדקה אחת.

מנהלי השקעות שמעדיפים מסחר בסווינג מנטרים את השינויים בשווי המניה באמצעות טבלות מעקב עם תצוגת זמן של 24 או 4 שעות.

ללא הגרפים והטבלאות האלה, ליועץ ההשקעות לא יהיה שמץ של מושג בנוגע לביצועי העבר של המניה שמעניינת אותו.

נכון שלא הייתם שטים בספינה בים הסוער ללא מצפן ומפה שמראה לכם לאן צריך להגיע וממה צריך להיזהר? זה בדיוק אותו הדבר עם מסחר במניות – מי שלא יודע מאיפה הוא בא, אף פעם לא יודע לאן הוא הולך.

להשאיר את הרגשות בחוץ

ארבעה סוגים שונים של רגשות לפי מסיכות שונות

כל מנהל השקעות שרוצה להצליח בבורסה חייב להניח את הרגש בצד וללמוד לפעול מהראש ולא מהלב: הוא חייב להימנע מלהתאהב במניה מסוימת או לפתח אליה אובססיה ולציית לדחפים וליצרים שלו.

זה מתכון בטוח לאסון.

כל יועץ השקעות שנותן לרגשות שלו להשתלט עליו בזמן המסחר יאבד חלק גדול מכספי הלקוחות שלו. נקודה. הוא חייב תמיד לשמור על קור רוח ושיקול דעת.

למה אני מתכוון? נניח שיועץ ההשקעות מעריץ מושבע של חברת טסלה והמכונית האהובה עליו שהוא נוסע איתה כל יום לעבודה היא טסלה מודל 3.

בגלל שהוא מטורף על החברה הזאת ועף על כל המכוניות שלה, הוא יכול להחליט שהוא חייב להשקיע במניות טסלה בכל מחיר.

ההערצה שלו לחברה תפגע בכושר השיפוט שלו והוא לא יוכל לנתח את הביצועים והפוטנציאל של מניות טסלה בצורה עניינית ואובייקטיבית: העמדה שלו תמיד תהיה משוחדת ומוטה והוא תמיד ינסה לייפות את המציאות ולהגיד שהכול מושלם עם החברה הזאת.

כמובן שהוא לא יהסס להיכנס למניה של טסלה ויתעקש להישאר בפוזיציה הזאת לנצח, וגם כשיופיעו כל סימני האזהרה שמניית טסלה עומדת להתרסק, הוא ינפנף את כולם ולא יהיה מוכן לחשב מסלול מחדש ולהודות בכך שהגיע הזמן למכור את המניות ולממש רווחים.

אתם כבר יכולים לנחש את הסוף: המניה התרסקה והוא איבד חלק גדול מכספי הלקוחות שלו.

כמובן שאם היה מדובר בחברה אחרת שהוא פחות מחובר אליה רגשית, כבר מזמן הייתה נדלקת לו נורה אדומה והיה נופל לו האסימון שהוא נתקע בפוזיציה גרועה שהוא חייב לברוח ממנה כמה שיותר מהר.

כמובן שהבחירה ההגיונית והנכונה הייתה לברוח מהמניה כמה שיותר מהר כדי לצמצם הפסדים.

בשורה התחתונה, יועץ השקעות אף פעם לא יצליח בשוק ההון אם הוא לא יתנתק מהרגש ויתחיל להיצמד לאסטרטגיית המסחר שלו.

גם אם ממש לא נעים לו להודות בזה, הוא חייב להכיר בטעויות שהוא עושה וגם כשהוא בחר במניה לא נכונה, הוא חייב להתעשת ולתקן את הטעות.

האם כדאי לסחור בשוק ההון באופן עצמאי בלי יועץ השקעות?

בחור עם שפם צרפתי תוהה לגבי שאלה חשובה שיש לו

המצב היחיד שבו תוכלו לסחור בהצלחה בבורסה באופן עצמאי מבלי לפנות למנהל השקעות הוא אם רמת הידע והמומחיות שלכם בשוק ההון זהה לשלו ואין לכם שום טעם להיעזר בו.

מנהלי השקעות מקדישים שנים רבות לחקר ולימוד שוק ההון והם צוברים ניסיון רב ביישום אסטרטגיית ההשקעה היעילה והטובה ביותר.

הם לא מפסיקים לשפר ולשכלל את שיטת ההשקעה שלהם ולהתאים אותה למציאות בשטח כדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר ללקוחות שלהם.

אם החלטתם שאתם יכולים לעשות עבודה טובה יותר יועץ השקעות מקצועי, בלי שאין לכם שום ידע בסיסי והבנה מינימלית בשוק ההון, זה כמו להגיד שהוא יתמודד בצורה טובה יותר עם העבודה שלכם שאתם מבצעים זמן רב.

אם אתם חושבים שמספיק לקרוא ברפרוף את המדור הכלכלי בעיתון הבוקר כדי להצליח במסחר בבורסה, כנראה שאתם חיים בסרט.

כדי שתוכלו לזהות ולנצל את הזדמנויות ההשקעה הטובות ביותר ולבחור בחוכמה את המניות הנכונות, אתם צריכים ללמוד את התחום בצורה רצינית ולצבור את הידע והכישורים הנדרשים.

באינטרנט תמצאו מגוון רחב של קורסים בשוק ההון שילמדו אתכם את כל הדברים שצריך לדעת כדי להתחיל לסחור.

תוכלו להכיר מנטור מנוסה שמתפרנס ממסחר בשוק ההון וישמח לחלוק איתכם באסטרטגיות מסחר יעילות שכבר סיפקו קבלות מוכחות – כל הידע והכלים האלה יאפשרו לכם לבחור את שיטת המסחר הנכונה והמתאימה ביותר עבורכם שתקלע לאופי ולאישיות שלכם.

אם אין לכם המון זמן פנוי שאותו תוכלו להקדיש למסחר בשוק ההון, מסחר בסווינג יכול להיות הפתרון המושלם עבורכם.

אם אתם מעדיפים לגרוף רווחים מהירים ולהשקיע לזמן הקצר ואין לכם בעיה להקדיש למסחר בבורסה כמה שעות ביום, אז תוכלו ללכת על מסחר יומי.

כמובן שזה לוקח זמן עד שתמצאו את אסטרטגיית ההשקעה המושלמת עבורכם שתחשו בנוח איתה.

לאחר שננעלתם על אסטרטגיית ההשקעה הטובה ביותר עבורכם, תצטרכו להקדיש כמה חודשים כדי להתאמן ולהתנסות בשיטת המסחר שלכם בעזרת פתיחת חשבון מסחר דמו מיוחד לתרגול המדמה את הדבר האמיתי: סימולטור המסחר הזה יעזור לכם להיכנס לאווירה ולהבין איך מרגיש בפועל מסחר אמיתי בשוק ההון.

ברוב המקרים, יעברו כמה שנים עד שתלמדו לסחור בהצלחה ולאתר את המניות הנכונות והטובות ביותר לא פחות טוב יועץ השקעות מקצועי.

אם אתם עובדים במשרה מלאה או שיש לכם עסק משלכם, ייתכן שפשוט לא יהיה לכם מספיק זמן ללימוד רציני של התחום הזה, לכן, רק חלק קטן מהאנשים שרוצים להרוויח כסף בשוק ההון מצליחים לממש את החלום שלהם.

וגם לפעמים עדיף להסתמך על הניסיון, החושים החדים והשליטה העצמית של מנהל השקעות מיומן ומנוסה שיודע כיצד להצליח השוק ההון.

השורה התחתונה

קבוצה של אנשים מכל המינים והגזעים מרימים ידיים בשמחה

כשאתם בוחרים את יועץ ההשקעות המתאים ביותר לסגנון ההשקעה שלכם, אתם חייבים להבין לעומק את רמת הסיכון שאתם יכולים לחיות איתה בשלום.

איך לזהות את מידת הסובלנות שלכם לסיכונים? כל מה שאתם צריכים זה לשאול את עצמכם האם אתם מוכנים רגשית ופיננסית להפסיד את כל הכסף שלכם.

כמובן שהפסדים זה חלק מהמשחק ואי אפשר רק לנצח כל הזמן, אבל יועץ השקעות מצליח אף פעם לא נותן להפסדים כואבים להוציא לו את כל הרוח מהמפרשים – אף אחד לא אוהב לטעות ולהפסיד, אבל השאלה מה תעשו עם ההפסד ואיך הנפילה הזאת תשפיע עליכם בטווח הארוך.

מנהל השקעות מקצועי לא מתרגש יותר מדי מהפסדים ולא מאפשר להם להוציא אותם משיווי משקל: גם אחרי הפסד כבד, הוא מסוגל לחזור לעבודה בשיא המרץ והריכוז בלי "לרדת " על עצמו ולחשוב שזה סוף העולם.

אם אתם חיים בשלום עם סיכונים והימורים משמעותיים ולא לוקחים ללב הפסדים גדולים, מומלץ לפנות ליועץ השקעות שדוגל באסטרטגיית השקעה אגרסיבית הכרוכה בסיכונים גדולים יותר.

לעומת זאת, אם אתם לא מוכנים לשאת את המחשבה שתאבדו חלק גדול מהכסף שלכם, אז עדיף לבחור במנהל השקעות שנוקט באסטרטגיית השקעה זהירה ומחושבת עם סיכונים קטנים יותר.

לכן, כדי למנוע הפתעות לא נעימות בהמשך, תמיד תבררו את סגנון ומדיניות ההשקעות של חברת הברוקראז’ שאתם שוקלים לפנות אליה.

דוד שוורץ

דוד שוורץ

גדלתי בשוק ההון "מלמטה" מעמדת פקיד בבנק לאומי, יועץ השקעות בכיר, ממונה על הדרכת יועצי ההשקעות בבנק לאומי, ממונה על הייעוץ להשקעות בבנק, ממונה (ומקים) מחלקת הפיקדונות, מנהל השיווק בבנק, מנהל הנציגות הגדולה ביותר בחו"ל של בנק לאומי, מנכ"ל או יו"ר דירקטוריון ב 3 בנקים שונים של החברות לניהול השקעות של הבנק (האחרון היה מזרחי-טפחות בו כיהנתי כמנכ"ל קרנות הנאמנות של הבנק ), כיהנתי כיו"ר דירקטוריון חברה ציבורית שנסחרה בת"א ובנאסד"ק, וכמובן בעלים של בית ההשקעות.

מה דעתכם?

נשמח לשמוע את דעתכם בתגובות

השור
Logo